ГЕРБ и Обединените патриоти внесоха законопроект, с който предлагат ДДС-то за

...
ГЕРБ и Обединените патриоти внесоха законопроект, с който предлагат ДДС-то за
Коментари Харесай

9% ДДС за хотели, ресторанти и книги от 1 юли, предлагат от управляващата коалиция

ГЕРБ и „ Обединените патриоти ” внесоха законопроект, с който оферират ДДС-то за хотели, заведения за хранене и книги да се понижи на 9% още от 1 юли тази година.

Законопроектът ще бъде гледан в пленарна зала идната сряда. Засега той предвижда намалената ставка да важи до 2021 година

„ Идеята е ДДС-то да се унифицира  в целия бранш „ Туризъм ”, тъй като досега единствено хотелските услуги бяха понижени. Това дава късмет на бранша ”, съобщи Искрен Веселинов от „ Обединените патриоти ”.

„ Въпросът е да мислиш съгласно обстановката и времето. Времето на единния Данък добавена стойност е отживялост ”, разяснява тази заран в предаването „ Здравей, България ” Йордан Цонев от Движение за права и свободи. „ Няма да има кой знае каква вреда от заведенията за хранене. Нито от детските храни и артикули. Но в случай че общо Данък добавена стойност се смъкне с 2%, мисля, че най-малко 2 милиарда ще отидат надолу. Няма с какво да се компенсират. Тогава би трябвало да мислим за повишение на персоналните налози, на директните налози ”, счита Цонев. „ Твърдя, че може да се премине към диференцирани ставки там, където е нужно да се поддържа българската стопанска система ”, съобщи депутатът.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР